FOGÁSOK
FOGÁS BEKÜLDÉSE

rakacateam FOGÁSA
PONTY
5,6 kg
LIKE!

HORGÁSZJEGY

FILMAJÁNLÓ

Főoldal » HORGÁSZ KÖZÖSSÉGEK

Az ősz beköszöntével a halgazdaságokban is egyre több a munka! Hamarosan lehalásszák a majdan a tavakba kerülő pontyokat is. Telepítések sora kezdődik meg. A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége is közölte weboldalán, a kezelésében lévő horgászvizeken mikor esnek meg az őszi telepítések, mely után egyetemesen minden vizén általános, majd részleges tilalmat vezet be! ... .


A Horgász Egyesületek BAZ megyei Szövetsége elkezdi az előírt pisztráng telepítést a Hámori-tóba. A telepítés két részletben kerül lebonyolításra-közli weboldalán a szövetség vezetői törzse. A telepítések fogási tilalmi időszakot vonnak maguk után. Erről és a telepítés egyéb részleteiről is további információkat tudhat meg a szövetség weboldaláról (link) vagy írásunkból! ... .


Szeretnénk segíteni egy rendkívül példaértékű kezdeményezést! A kezdeményezést Neubauer Tibor horgásztársunk indította a Facebook közösségi oldal finom szerelékes csoportjában! Adománygyűjtés szervezésébe kezdett Tibi, egy 27 éves sporttársunkért, aki gyerekkori betegségben szenved, s nem olyan egyszerű a horgászat gyakorlása, mint Nekünk! A segítséget adományok formájában várják, ám a megosztás és a hírverés is nagy segítséget jelent! ... .


Nemrégiben a Magyar Közlöny 183. számában megjelent halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) rendelet módosításáról szóló 41/2014. (XII. 23.) számú rendelet, amelyet a fölművelésügyi miniszter adott ki. A rendelet időben hatálya 2015. január 1-től veszi kezdetét. A rendelet a horgászati, halászati és halászati őrzési tevékenységekhez kapcsolódó díjakat határozza meg többek között, de emellet kedvezményes vizsgadíjat határoz meg a leendő ifista horgászoknak, 10-14 éves korig. A rendelkezéstől azt várják, hogy sokkal több fiatal horgász fog levizsgázni tekintettel arra, hogy eddig a 3500 forintos vizsgadíj  a vizsgázók számára negatívan hatott. ... .


Idén is megszavazásra került az Év Hala. A közönség szavazás a Magyar Haltani Társaság weboldalán került lebonyolításra. Itt három jelölt közül lehetett választani, s szavazni (haltanitarsasag.hu/). A jelöltek képe mellett a jelölt fajok alapvető tulajdonságairól is olvashattak a látogatók. Tudták, hogy a kecsege kedvence a tiszavirág lárvája, amit az ormánya segítségével az iszapból is kitúr? Ehhez hasonló, s sok más fajról is olvashatunk az oldalon! Hogy a 2014-es év utolsó napjának végén, a szavazás lezártakor mi lett az év hala, a folytatásból megtudható! ... .


Az év végére érve, az új esztendő elejére közelednek egyes dátumok amikre érdemes figyelni. Ilyen például a fogási napló leadásának határideje, annak érvényessége. Vannak sporttársak akik nem akasztják szögre botjaikat, hanem még januárban is horgászatra adják fejüket. Nekik is figyelmükbe ajánljuk ezt a  pár sort, amiből az engedélyek érvényességéről, a fogási napló vezetéséről lesz informálódhatnak. ... .


 

"A Greenpeace Magyarország szerdai közleményében azt írta: Magyarország kemény és következetes kiállásán is múlt, hogy hajnalra meglett a pozitív változások továbbviteléhez szükséges szavazat az Európai Unió halászati ügyekben illetékes minisztereinek szerda kora hajnalig tartó vitájában, az EU halászati rendszerének módosításáról. A közlés szerint a fő kérdés az volt: meddig támogatja még az unió az óceánokat "kifosztó" ipari flottákat." ... .

ESEMÉNY

EGYESÜLETI ÉVADNYITÓ
KIÍRÁS

TEAM RAKACA FEEDER KUPA

EGYESÜLETI ÉVADZÁRÓ
KIÍRÁS
REKORD 2014
PARTNEREINK

KÖVESS MINKET!
MINDEN JOG FENNTARTVA 2010-2024 A uCoz tárhelye